Új vizsgálat a SYNLAB-nál: hosszú COVID panaszok terápiás célú citokin immunprofil vizsgálata

Új vizsgálat a SYNLAB-nál: hosszú COVID panaszok terápiás célú citokin immunprofil vizsgálata

2023.04.12

A poszt-COVID szindrómák vizsgálatára és kezelésére alkalmas új citokin immunprofil panel teszt érhető el a SYNLAB kijelölt vérvételi helyein.

A koronavírus fertőzés és a betegség lefolyása után jelentkező hosszantartó, akár hónapokon keresztül fennmaradó fájdalmas és gyulladásos tünetek együttesét nevezzük ún. "elhúzódó COVID" állapotnak, melynek tünetei: köhögés és légszomj, fáradtság- és gyengeség érzet, rossz közérzet és letargia, szívritmuszavarok, álmatlanság, ízületi fájdalom, fejfájás, memória- és koncentrációs problémák, idegrendszeri és emésztőrendszeri panaszok.

A vizsgálat elvégzését az előbb leírt tünetekben szenvedő páciensek számára javasoljuk, akiknek a kapott eredmény segít a betegség és a tünetek enyhítésében és a kezelésében. Az elhúzódó COVID citokin immunprofil vizsgálat felnőttek számára fejlesztett teszt, ezért 18 éves kor alatti személy vizsgálata csak orvosi kérésre történhet.

A vizsgálathoz nem szükséges éhgyomri vérvétel, tehát bármely napszakban levehető. A vizsgálat 14 különböző immunsejtekben termelődő, szervezet védekező folyamataiban (akut gyulladások, fertőzések vagy különböző krónikus betegségekben és tünetekben) szerepet játszó citokin molekula szintjének párhuzamos méréséből áll, melynek eredményét az amerikai fejlesztő laboratórium értékeli ki és tesz javaslatot a kezelésre. A vizsgálati eredmény egy magyar-angol nyelvű lelet formájában készül el 25 munkanapon belül, melyet e-mailben küldünk el az Ön számára.

Részletek  

Vissza a hírekhez