Antitest vizsgálati eredménnyel is jogosult lehet a koronavírus elleni védettségi igazolásra

Antitest vizsgálati eredménnyel is jogosult lehet a koronavírus elleni védettségi igazolásra

2021.02.24

A kormány döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről – adta hírül a közelmúltban az MTI. Az okmányra azok is jogosultak, akik teszttel igazolják, hogy megkezdődött az antitestek termelődése a szervezetükben.

Kiegészítő tájékoztatás a SARS-CoV-2 ellenanyag vizsgálati eredményhez a védettségi igazolvány igénylése érdekében

Részletek és letöltés  

A kormányrendelet értelmében háromféle módon lehet igazolni a koronavírus elleni védettséget: ha valaki megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve, ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott erről, vagy nem készült erről teszt és utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését is – olvasható a koronavírus.gov.hu oldalon.

A spike (tüske) fehérjére specifikus IgG antitest vizsgálat előnye

A SYNLAB vénás vérből végzett új vizsgálata a megjelenő antitestek mennyiségéről ad információt. Azt mutatja meg, hogy létrejött-e az immunválasz. Az új teszt előnye, hogy nemcsak a fertőzés (megbetegedés) után létrejövő antitestek-, hanem a jelenleg használt oltóanyagok következtében megjelenő ellenanyag-válasz (védettség) kimutatására is alkalmas.

Részletek  

Jó tudni!

A tájékoztatás szerint a fertőzésen való átesést igazoló ellenanyag-vizsgálat önköltséges. Ha az ellenanyag-vizsgálat igazolja, hogy valaki korábban valóban fertőzött volt, akkor a védettségi igazolvány érvényessége 4 hónap – írja a Magyar Távirati Iroda.

Forrás:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/erkezik-koronavirus-elleni-vedettsegi-igazolvany
https://www.synlab.hu/lakossagi/vizsgalat/sars-cov-2-igg-antitest-vizsgalat-venas-verbol-abott-cmia-modszerrel

* A vizsgálat ára a 2000 Ft-os mintavételi díjat nem tartalmazza. A mintakezelési díj vérvételi helyenként eltérő lehet.

Vissza a hírekhez