Legyen résen, ha nyit a strand, teszteljen

Legyen résen, ha nyit a strand, teszteljen

Tizennégy pontból álló Fürdő Újraindítási Akciótervet állított össze a Magyar Fürdőszövetség, hogy a hazai fürdők fenntartható módon nyithassák meg kapuikat a látogatók előtt – adta hírül a turizmus.com. A biztonságos nyitást és megbízható üzemeltetést segíthetik a SYNLAB környezetanalitikai laboratóriumában végzett felület, víz és levegő minőségét ellenőrző tesztjei is.


A Fürdő Újraindítási Akcióterv célja, hogy a járvány után fenntartható módon nyithassák meg kapuikat a látogatók előtt a hazai vízi létesítmények. A fürdőket üzemeltető gazdasági szervezetek és vállalkozók egyesületének javaslata között szerepel egyebek mellett, hogy a közegészségügyi előírások terén azok a COVID-protokollok legyenek ismét érvényesek, amelyek a 2020. november 11-i zárás előtt az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakmai útmutatói szerint már a gyakorlatban is megállták a helyüket, hiszen egyetlen hazai közfürdőben sem alakult ki fertőzési gócpont. A gőzfürdők és szaunák levegőminőségének és felülethigiéniájának ellenőrzésének szakmai protokollján a Fürdőszövetség jelenleg dolgozik.

Amit a SYNLAB környezetanalitikai vizsgálatairól tudni érdemes

Hazánkban a járványügyi helyzet miatt ideiglenesen bezárt wellness részlegek és közfürdők újranyitása és üzemeltetése fokozott fertőzési veszélyforrást jelenthet. A kockázat elkerülhető a SYNLAB Hungary Kft. felületi higiéniai-, legionella- és vízminőség-vizsgálataival.

  • Akkreditált laborunk minden olyan mérést képes elvégezni, ami hazánkban a fürdőket, szállodákat érintheti. Legyen az kémiai, bakteriológiai, vagy éppen Legionella-vizsgálat.
  • Emellett felülethigiéniás vizsgálatokat végzünk, ezzel teljes, komplett csomagot tudunk ajánlani a szolgáltatásaink iránt érdeklődőknek.
  • Az összes vízvizsgálat kapcsán teljes képünk van arról, hogy a hatóság a különböző helyeken kitől, mit vár el az országos lefedettségnek köszönhetően. Így mintavevőink mindig naprakészen tudják, hogy az üzemeltetőknek milyen elvárásoknak kell megfelelniük.
  • A hatósági engedéllyel rendelkező akkreditált vizsgálólaboratóriumunk pontos, megbízható méréseket végez. Akkreditált laborunk eredményét a hatóság is elfogadja!

32

Fürdőszövetségi partnereink száma

320

Fürdővízvizsgálatokat megrendelő partnereink

Vízvizsgálataink segítséget nyújtanak a fürdők szakemberei számára a vízkezelő berendezések kémiai-technológiai folyamatainak szabályozásához. Igy lesz a fürdőzők számára megfelelő minőségű fürdővíz a medencékben.

Ajánlatkérés

Forrás:
https://turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/furdo-ujrainditasi-akciotervet-keszitett-a-magyar-furdoszovetseg-1173542

fürdő

Vissza az érdekességek, aktualitásokhoz