Az iskolai menzáknál is fókuszban a felülethigiénia a járvány miatt

Az iskolai menzáknál is fókuszban a felülethigiénia a járvány miatt

A koronavírus-járvány miatt az ajánlások betartása érdekében már több intézmény változtatott házirendjén. A változtatások nemcsak az étkezések idejét, hosszát, beosztását és az étkezést érintik, de a higiéniai szabályokat is – adta hírül 2020. szeptember 23-án az MTI.


A járvány egészségügyi kockázatának csökkentése érdekében az idei tanév megkezdése előtt minden iskola több területre kiterjedő ajánlást kapott. Ennek fontos része az iskolai étkeztetésre vonatkozó javaslatsor is, amely egyebek mellett érinti a higiéniai szabályokat. Ősszel az ajánlások figyelembevételével kezdődött meg minden iskolában hagyományos módon a tanítás.

Az iskola egyik legnagyobb közösségi tereként a menzán fennáll az osztályok keveredésének és a vírus továbbadásának veszélye. Ennek oka, hogy itt fokozott az esélye annak, hogy evés közben a vírus a kézről a szájba juthat. Ezért az iskoláknak küldött ajánlásban foglaltak értelmében egyebek mellett étkezés előtt és után kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermekek alapos, szappanos kézmosására vagy kézfertőtlenítésére és a távolságtartásra. Mivel az iskolákban az óvintézkedések és a higiéniás szabályok betartásával csökkenthető a kockázat, ezért az oktatási intézményekben az új típusú koronavírus-járvány miatt a fertőzés szempontjából kritikusnak mondható – sok ember által használt és érintett – felületeket megfelelő rendszerességgel szükséges fertőtleníteni.

Forrás: MTIVissza az érdekességek, aktualitásokhoz