buSYNessLAB

Online

Tovább

A légszennyezettség jelenti az egyik legfőbb egészségügyi kockázatot

A levegőszennyezés káros hatásai átlagosan csaknem három évvel rövidítik meg az emberek életét a világon – állítja egy a sciencedaily.hu-n közzétett tanulmány.


Tovább

Veszélyes arckrém? Ezekre vigyázzon, amikor szépítkezik!


Gondolta volna, hogy egyes kozmetikumokban található vegyi anyagok tartalmazhatnak olyan összetevőket is, amelyek súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak? Most kiderül, milyen vegyületekkel érdemes vigyázni a tudósok szerint egy sminktermék kiválasztásakor.


Tovább

Milyen veszélyek fenyegetik az újszülöttet, ha az anyák szennyezett levegőben élnek?

Ha az anyák szennyezett levegőjű környezetben élnek, az befolyásolja az újszülöttek egészségét is – állapította meg a tavaly ősszel napvilágot látott Mount Sinai intézet kutatása, amelyet az Environmental Health Perspectives-ben tettek közzé. 


Tovább

Svájci tapasztalat, pontosság, humánus megközelítés – ez a Swiss Clinic

Az ország egyik legnagyobb foglalkozás-egészségügyi szolgáltatója a Swiss Clinic, mely jelenleg közel 200 000 munkavállaló foglalkozás-egészségügyi ellátását végzi. Beszélgetőpartneremtől, dr. Deutsch Norberttől, a Swiss Clinic orvos igazgatójától elsőként az iránt érdeklődtem, hogy melyek a foglalkozás-egészségügy fő feladatai.


Tovább

A Legionella-kockázat

Néhány éve „a csapból is” a Legionelláról szóló információhalom ömlött, ma viszonylag visszafogott cikkek születnek a témában. A felelős üzemeltetők és a törvényhozók egyaránt ügyelnek arra, hogy a megbetegedés hazánkban ne fordulhasson elő. A lecsendesült adatdömping vajon a jól behatárolt és folyamatosan ellenőrzött vízminőség miatt lehet?

Tovább

„Sohasem gondoltam, hogy egyszer csak lesz egy tavam…”

Ugyan a hőmérő higanyszála a lap megjelenésének pillanatában mínuszokat mutat, ez a cikk egy napfényes tóparti beszélgetés nyomán született. A Lupa-tó tengerpartot idéző díszletei és természetes vízfelszíne szolgáltatja a hátteret. Ugyanis tavaly teljes üzemben beindult a mintegy 3 milliárdos beruházással kialakított, igényes „Lupa Prémium Beach”, azaz Budapest „tengerpartja”.

Tovább

A felülethigiénia fontosságáról a vendéglátóiparban

A hazai vendéglátás számára nem csak a forgalom növelése, hanem annak megtartása is cél, így semmiképpen nem elhanyagolható szempont az élelmiszerhigiéniai előírások betartása és folyamatos ellenőrzése az érintett területeken.

Tovább

Kútkörkép

Első kézből a kútbejelentéssel kapcsolatos információkról.

Interjú Font Sándorral, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnökével.


Tovább

Újdonságok az élelmiszeranalitikai üzletágban

Egy XXI. századi feltételrendszernek megfelelni kívánó modern laboratórium állandó fejlesztéseken dolgozik, még akkor is, ha a rutinvizsgálati paletta vagy a hagyományos módszerek használatán alapuló működés sokszor elfedi ezeket a törekvéseket. Az üzletfejlesztés természetes velejárója minden profitorientált vállalkozásnak, amely alól a SYNLAB sem kivétel.


TEKINTSÜNK A JÖVŐBE!

ÚJDONSÁGOK AZ ÉLELMISZERANALITIKAI ÜZLETÁGUNKBAN


Tovább

Laboratóriumi vizsgálatok a precíziós gazdálkodásban

A mezőgazdaságban kétségtelenül látható változások történnek napjainkban, még akkor is, ha az átlagember számára viszonylag észrevétlenül zajlik ez a folyamat. A precíziós gazdálkodás fogalma mögött jelentős mértékű technikai fejlődés áll, amely a gazdasági területen belül hozzájárulhat a költséghatékonyság növeléséhez.Tovább

Munkahelyi levegővizsgálat

A jogszabályi előírásoknak megfelelően minden munkáltató figyelmet fordít a munkahelyi körülmények ellenőrzésére, különösen akkor, ha veszélyes anyagokkal vagy azok környezetében történik a munkavégzés. Egyszerűen hangzik, ám sokszor egy kezdő vállalkozás számára nagy kérdés, hogy hova forduljon, mit tegyen a jogszabályok sűrűjében.


MI VAN A LEVEGŐBEN?

MUNKAHELYI LEVEGŐVIZSGÁLAT A DOLGOZÓK EGÉSZSÉGÉÉRTTovább

Az egészségturizmus jövője

Nem kétséges, hogy hazánkban mindig is meghatározó volt a turizmus, a vonzerő, amelyet az itthoni tájak, a gyógyfürdőkultúra és programok gyakorolnak mind a külföldi, mind a belföldi turistákra, cseppet sem halványult. Ennek ellenére nem lehet széttárt kezekkel várni a turistákat, aktív fejlesztéseket, folyamatos marketingtevékenységet igényel ez a gazdasági terület.

A TURIZMUS JELENE, AZ EGÉSZSÉGTURIZMUS JÖVŐJE


Tovább

Wellness extrákkal

Maga az alapelgondolás nem új keletű, hiszen a törekvés arra, hogy a wellness jótékony hatásait további színes és egyben hasznos elemmel bővítsék a szolgáltatók, évtizedek óta tapasztalható. Olyan kényelmi szolgáltatások igénye merül fel a vendégekben, amelyekkel még inkább érezhetik, hogy a pénzükért a lehető legtöbbet kapják az adott szállodától vagy turisztikai egységtől. A kényelmes és a hasznos fogalma itt kényes egyensúlyt jelent.


KIEGÉSZÍTHETŐ-E A PIHENÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSSEL?


Tovább

A vízvizsgálatok jelentőségéről

A fokozódó ellenőrzések hatására elmondható, hogy hazánkban biztonságban érezheti magát a fürdőző, akár a strandokat, akár a gyógyvizeket választja. Ahhoz azonban, hogy az elvárható minőség folyamatosan ellenőrzött és stabil maradjon, több szempontot is figyelembe kell venni az üzemeltetésben illetékeseknek. Utánajártunk a szakmai háttér-információknak.