ÉLELMISZER, TAKARMÁNY
A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú az emberek és az állatok számára egyaránt. Az élelmiszeripari vizsgálatok szolgálják azt a célt, hogy a fogyasztók megbizonyosodjanak arról, hogy az asztalukra kerülő termékek biztonsága és minősége megfelelő. Ugyanilyen fontos, hogy az állatok táplálóanyag, vitamin- és ásványianyag szükségletének optimális kielégítése érdekében ismerjük az etetésre kerülő takarmányok tényleges beltartalmi értékeit.
Szolgáltatásaink lehetővé teszik az élelmiszeripari és mezőgazdasági termékek minőségének javítását, kockázatainak csökkentését, a rendeletekben előírt követelményeknek megfelelően, és a különböző élelmiszerek akkreditált mikrobiológiai vizsgálatait. Együttműködő laboratóriumaink közreműködésével élelmiszerek akkreditált kémiai és fizikai vizsgálatát is vállalni tudjuk.
A 4/1998. (XI. 11.) EüM rendelet írja elő az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékét.
Vizsgálati köreinkbe tartoznak:
- Friss és tartósított élelmiszerek
- Húskészítmények/ Hús alapú élelmiszerek
- Gyümölcs és zöldségtermékek
- Sütőipari termékek
- Tej és tejtermékek
- Higiéniai minták
- Takarmányok