Élelmiszervizsgálatok

A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú az emberek és az állatok számára egyaránt. Az élelmiszeripari vizsgálatok azt a célt szolgálják, hogy a fogyasztók megbizonyosodhassanak az asztalukra kerülő termékek biztonsága és minősége megfelelőségéről. Ugyanilyen fontos, hogy ismerjük az etetésre kerülő takarmányok tényleges beltartalmi értékeit az állatok táplálóanyag, vitamin- és ásványianyag szükségletének optimális kielégítése érdekében.

Szolgáltatásaink lehetővé teszik az élelmiszeripari és mezőgazdasági termékek minőségének javítását, kockázatainak csökkentését, a rendeletekben előírt követelményeknek megfelelően, valamint a különböző élelmiszerek akkreditált mikrobiológiai vizsgálatait. Együttműködő laboratóriumaink közreműködésével élelmiszerek akkreditált kémiai vizsgálatát is vállalni tudjuk.

A 4/1998. (XI. 11.) EüM rendelet írja elő az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékét.

Vizsgálati köreinkbe tartoznak:

  • Friss és tartósított élelmiszerek
  • Húskészítmények/ Hús alapú élelmiszerek
  • Gyümölcs és zöldségtermékek
  • Sütőipari termékek
  • Tej és tejtermékek
  • Élelmiszerhigiéniai minták
  • Takarmányok
Élelmiszervizsgálatok

product in comparison