Új, akkreditált vizsgálatok a BEM laboratóriumban

Új, akkreditált vizsgálatok a BEM laboratóriumban

2021.01.06


Tovább folytatódnak a fejlesztések a SYNLAB foglalkozás-egészségügyi (BEM) laboratóriumában. Az új jogszabályhoz való igazodás érdekében 2021-től további komponensek AKKREDITÁLT mérését tesszük lehetővé Megrendelőink számára.

A kémiai kóroki tényezők hatásának kitett munkavállalók egészségének és biztonságának védelméről szóló, 5/2020. (II. 6.) ITM rendeletben előírt további új komponenseket vett fel palettájára a SYNLAB.

2021. január 1-től az eddig is kérhető S-fenil-merkaptursav, anilin, 4,4’-diamino-difenilmetán [MDA], 4,4’-metilén-bisz(2-klóranilin) [MOCA], alumínium és vanádium méréseket már AKKREDITÁLTAN fogjuk kiadni.

Szintén 2021. január 1-től vállaljuk további új, szerves illékony komponensek (oldószermaradványok) AKKREDITÁLT vizsgálatát vizeletből: aceton, diklórmetán, metanol, metil-etil-keton, metil-izobutil-keton, n-Butil-alkohol, tetrahidrofurán. Ez utóbbi komponensek mintavétele, preanalitikája nagyban eltér a többi komponens esetén használtaktól! Mintavétel/megrendelés előtt, feltétlenül vegye fel a kapcsolatot a kirendeltségekkel!

Felhívjuk figyelmüket, hogy az új, akkreditált mérések megkezdésével az 5/2020. (II. 6.) ITM rendeletben már nem szereplő hatásmutatókat, mint a t,t-mukonsav, illetve a p-amino-fenol, kivezetjük a megrendelhető komponensek közül! Helyettük automatikusan az S-fenil-merkaptursavat, illetve az anilint fogjuk megmérni, mint a benzol, illetve az anilin aktuálisan mérendő hatásmutatóit. Az új komponensek árazása eltérhet a korábbi vegyi anyagokétól!

Kérjük, kövesse a további fejlesztéseket, változásokat a honlapunkon, vagy kérjen tájékoztatást/árajánlatot Simai Rita üzletkötőtől a +36 30/667-4194 és rita.simai@synlab.com elérhetőségeken.

További elérhetőségeink  

A frissített megrendelőlapunk a vizsgált komponensek teljes listájával innen tölthető le.

Vissza a hírekhez