Tájékoztatás a SYNLAB ivóvízvizsgálatok folytonosságának biztosításáról

Tájékoztatás a SYNLAB ivóvízvizsgálatok folytonosságának biztosításáról

2020.03.31


Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy akkreditált vizsgálólaboratóriumunkban a munka teljes biztonsággal zajlik, így tisztelt Partnereink megrendeléseinek továbbra is a legjobb szaktudásunk szerint tudunk megfelelni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) 2020. március 20-án megjelent tájékoztatója alapján a SYNLAB Hungary Kft. az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet alapján továbbra is elvégzi az ivóvízvizsgálatokat. A Korm. rendelet előírásai alóli eltérés az ivóvízminőségi alapparaméterek esetében nem indokolt a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel sem. Ezen komponensek közé tartoznak a mikrobiológiai paraméterek, a fertőtlenítéssel összefüggő paraméterek, valamint – az ivóvízellátó rendszer sajátosságaitól függően – az arzén, bór, ammónium, nitrit és nitrát. Nem csökkenthető a vizsgálatok száma továbbá azon fel nem sorolt komponensek esetében, amelyek az ivóvízbiztonsági terv (a továbbiakban: VBT) alapján kockázatosak, és így kiemelten kezelendők az adott ivóvízellátó rendszerben.

Fontosnak tartjuk, hogy a szolgáltatók és azon élelmiszeripari üzemek, amelyek önálló vízellátó rendszerrel rendelkeznek, vagy a gyártási folyamathoz ivóvízvizsgálatokat végeztetnek, ezen kötelezettségeinek eleget tudjanak tenni.

Az időben történő tájékoztatásról is biztosítjuk Partnereinket, amennyiben a normálistól eltérő munkarend lépne életbe, és a szolgáltatásaink korlátozása válna szükségessé.


További információ:

Szováti Katalin
+36 30 742 1934
katalin.szovati@synlab.com


Vissza a hírekhez