X

Vizsgálatra jelentkezés

Hogyan jelentkezhet vizsgálatra?

Magán vérvételi helyeinken lehetőség van beutaló nélkül, térítés ellenében igénybe venni az orvosa által szükségesnek tartott, vagy az Önt személyesen érdeklő laboratóriumi vizsgálatokat egyaránt.

 

Vérvételi hely választás

 

 • Válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb magán vérvételi helyünket!
 • Vérvételi és mintaátvételi helyeinket megtalálja a Laboratóriumok menüpont alatt, ahol térképes, valamint név szerinti keresési lehetőség egyaránt rendelkezésre áll.
 • A vérvételi helyre rákattintva részletes információt talál a pontos címről, megközelíthetőségről, nyitva tartásról, időpont foglalási lehetőségről.

 

Időpontfoglalás

 

Általános szabályok

 • Vérvételre, vagy minta leadásra a nyitva tartási idő alatt bármikor érkezhet magán vérvételi helyünkre, az előzetes időpont egyeztetés – a lejjebb olvasható kivételeket nem számítva – nem kötelező!
 • Számos vérvételi helyünk esetében azonban lehetőség van időpontot foglalni, ennek igénybevételét elsődlegesen azok számára ajánljuk, akiknek a várakozási idő minimalizálása fontos szempont a vérvételi hely kiválasztásánál.
 • Az előre egyeztetett időpontra érkező páciens elsőbbséget élvez azokkal szemben, akik időpontfoglalás nélkül érkeznek vérvételi helyünkre. Természetesen abban az esetben, ha a rendelőben még az előző páciens vérvétele zajlik, ez az időpontra pontosan érkező páciensnek is jelenthet némi várakozást, de utána elsőként szólítja őt munkatársunk.
 • Ha Ön szeretne élni az időpontfoglalás lehetőségével, kérjük feltétlenül ellenőrizze a vérvételi hely adatlapján, hogy a választani kívánt magán vérvételi helyünk esetében rendelkezésre áll-e ez a szolgáltatás!

 

Amikor az időpont egyeztetés kötelező, vagy ajánlott

 • Az előzetes időpont egyeztetés magánvérvételi helyeinken csak akkor kötelező, ha kisgyermektől kell vért venni. Ennek oka, hogy a vérvételhez olyan szakembert szeretnénk minden esetben biztosítani, aki kellően jártas a gyermekektől történő vérvételben.
 • Emellett ajánlott, de nem kötelező az időpontfoglalás abban az esetben, ha Önnek glukóz terheléses vizsgálatot kell végeztetni. A glukóz terhelés minimum 2 órát vesz igénybe, ezért célszerű foglalt időpontra érkezni. Amennyiben ez mégsem történik meg, kérjük, hogy vérvételi helyünkre a nyitvatartási idő vége előtt legalább 2-3 órával korábban érkezzen meg.)

 

Hogyan foglalhat időpontot?

 • Telefonon: Budapesti magán vérvételi helyeink esetében hívja Központi Ügyfélszolgálatunkat (+36 1 5 888 500). Vidéki magán vérvételi helyeinknél pedig a kirendeltség telefonszámán tud időpontot foglalni.

 

Fontos, hogy a vizsgálatra felkészülten érkezzen!

 

 • A legtöbb vizsgálat éhgyomorra történik, azonban szükség lehet egyéb, speciális szabályok figyelembevételére és betartására a mintavételt megelőzően!
 • Ezekről a Vizsgálatra készülés menüpont alatt tájékozódhat, ahol számos tanácsot, segítő információt talál a felkészülést illetően.

 

Milyen dokumentumokat kell magával hoznia a vérvételre?

 

 • Kérjük, ne felejtse el magával hozni személyazonosításra alkalmas dokumentumait is, melyek az Ön mintáinak és leleteinek biztonságos azonosításához szükségesek: személyazonosító okmányát, lakcímkártyáját, és ha rendelkezésre áll, akkor TAJ-kártyáját is, mivel ez egyedi mintaazonosítást és az elkészült leletek gyors visszakereshetőségét teszi lehetővé.