X

Pácienseknek

Laboratóriumi tesztek, szakértő laboratóriumi háttér nélkül ma már elképzelhetetlen a korszerű egészségügyi ellátás. Az időben elvégzett laboratóriumi szűrővizsgálatoknak köszönhetően már olyankor kimutatható lehet egy kóros elváltozás, amikor a klinikai tünetek még egyáltalán nem jelentkeznek, így a betegség korábban felismerhető és időben kezelhető lesz. Laboratóriumi tesztek képezik a legtöbb diagnózis alapját, megerősítenek, vagy cáfolnak diagnosztikai feltételezéseket. Segítségükkel lehet nyomon követni a beteg állapotának javulását, ellenőrizni a terápia hatékonyságát, felmérni egy tervezett orvosi beavatkozás lehetséges kockázatát.

Egy laboratórium akkor dolgozik jól, ha az általa szolgáltatott eredmény pontos, megbízható és hamar rendelkezésre áll, valamint választ ad a feltett diagnosztikai kérdésre, iránymutatást ad, jól értelmezhető.

Mivel egészségünk az egyik legféltettebb értékünk, így nem mindegy, hogy hol és kivel végeztetjük vizsgálatainkat!

Magánvérvételi helyeinken lehetőség van beutaló nélkül, térítés ellenében igénybe venni az orvosa által szükségesnek tartott, vagy az Önt személyesen érdeklő laboratóriumi vizsgálatokat egyaránt.
Előjegyzés magánvérvételi helyeinken nem szükséges: azonban ha csak kevés időt tud a vérvételre szánni, foglalhat időpontot, ez elsőbbséget jelent az Ön számára azokkal szemben, akik előjegyzés nélkül érkeznek.
Fontos, hogy a vizsgálatra felkészülten érkezzen! A legtöbb vizsgálat éhgyomorra történik, azonban szükség lehet egyéb, speciális szabályok betartására is a mintavételt megelőzően: ezekről a Vizsgálatra készülés menüpont alatt tájékozódhat.
Kérjük, ne felejtse el magával hozni személyes dokumentumait is, melyek az Ön mintáinak és leleteinek biztonságos azonosításához szükségesek.

Ahhoz, hogy a vérből és egyéb mintákból végzett vizsgálatok eredménye valóban pontos legyen, érdemes néhány szabályt betartani.
Egyes speciális tesztek esetén szükség lehet egyéb preanalitikai tényezők figyelembevételére is, ezekről tájékoztatást kaphat orvosától, de segítséget találhat honlapunk Vizsgálatok menüpontja alatt is, a kérdéses paraméternél.
Legtöbbször a helytelen laboratóriumi eredmények hátterében a vizsgálatra történő nem megfelelő felkészülés áll.
Számos tanulmány kimutatta, hogy a téves laboratóriumi eredmények mögött az esetek 60-70 százalékában valamilyen preanalitikai hiba áll. Ezek tekintélyes hányadát képezik azok az esetek, amikor a páciens előkészítése a vér- és mintavételre nem megfelelő, vagy a minta levétele, gyűjtése nem történik helyesen. A megfelelő szabályok betartásával a hibák nagy része megelőzhető, elkerülhető.

A mai felgyorsult életvitel mellett kiemelkedően fontos, hogy a szükséges információk a lehető leghamarabb eljussanak azokhoz, akiknek szüksége van rá. Hírlevél szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy az új vizsgálati lehetőségekről, szolgáltatási palettánk bővüléséről, valamint akcióinkról Ön az elsők között értesülhessen – s így ne maradjon le semmiről!

Ezen az oldalon az ügyfélszolgálatunkra beérkező leggyakoribb kérdéseket találja meg válaszainkkal együtt. Érdemes átolvasnia, mielőtt hívna bennünket, hátha választ kap az Önt foglalkoztató kérdésekre is!