Időpontfoglalás

Kérjük válasszon időpontot a szabad időpontok egyikére kattintva.

A beutalt betegek számára vérvétel esetén az időpontfoglalás KÖTELEZŐ, a sürgősségi eseteket kivéve. (A sürgősségi igényt a beutaló orvosnak kell hitelesen igazolnia a kérőlapon pecsétjével és aláírásával, sürgősséggel csak a vizsgálatok meghatározott köre vehető igénybe.)
Hozott minta esetén – ha a minta levétele nem a laboratóriumban történik és vérvétel sem lesz – időpontfoglalás nem szükséges.
A foglalt időpont tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra mintavételre, későbbi behívás is lehetséges. Az időpontfoglalás szerepe elsősorban az, hogy visszaigazolást kapjon a páciens arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve iránymutatás arra vonatkozóan, hogy a várakozási idő minimalizálása érdekében a páciens lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba.

Felhívjuk figyelmét, hogy laboratóriumunk csak 6 évnél idősebb gyermekek számára végez vérvételt, 6 év alatti gyermekek vérvétele a Budai Gyermekkórházban történik.

Orális glukóz tolerancia teszt (cukorterhelés) csak akkor végezhető, ha a foglalás reggeli időpontra történt (7.30 és 9.30 között), mivel a vizsgálat esetenként 2 órát is igénybe vehet. Kérjük, hogy hozzon magával a terhelésre 75 g glukózt, mely bármelyik patikában beszerezhető.

Területi ellátási kötelezettség közfinanszírozott vizsgálatok esetén:
Budapest XII. ker., Budajenő, Budakeszi, Csabdi, Etyek, Gyermely, Mány, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Solymár, Szomor, Telki, Tök, Zsámbék, Remeteszőlős

Jelmagyarázat Foglalható időpont
Betelt időpont, nem foglalható