X

Allergia és intolerancia panelek

Allergia és intolerancia panelek

Allergia- és táplálékintolerancia panelek összetétele

 

Inhalatív 20-as panel

égerfa pollen, nyírfa pollen, mogyoró pollen, tölgyfa pollen, fűzfa pollen, ecsetpenész (Penicillium notatum), korompenész (Cladosporium herbarum), kannapenész (Aspergillus fumigatus), élesztőgomba, konídiumos gomba (Alternaria tenuis), poratka (D. pteronyssinus), macska szőr/hám, kutya hám, perjefélék, réti komócsin, rozs pollen, tollkeverék háziszárnyas (liba,csirke,kacsa,pulyka), parlagfű, fekete üröm, lándzsás utifű pollen


Inhalatív 40-es panel

macska szőr/hám, ló szőr, szarvasmarha szőr, kutya hám, tengerimalac hám, nyúl hám, hörcsög hám, patkány hám, egér hám, tollkeverék háziszárnyas (liba,csirke,kacsa,pulyka), ecsetpenész (Penicillium notatum), korompenész (Cladosporium herbarum), kannapenész (Aspergillus fumigatus), élesztőgomba, konídiumos gomba (Alternaria tenuis), parlagfű, fekete üröm, réti margaréta, gyermekláncfű, aranyvessző, égerfa pollen, mogyoró pollen, szilfa pollen, fűzfa pollen, nyárfa pollen, juharfa pollen, nyírfa pollen, bükkfa pollen, tölgyfa pollen, diófa pollen, poratka (D. pteronyssinus), poratka (D. farinae), házipor, csótány, lándzsás utifű pollen, libatop pollen, ballagófű pollen, juhsóska pollen, fűkeverék (csomós ebír, réti csenkesz, angol és réti perje, réti komócsin), fűkeverék (tavaszi hérics, angol perje, nád, termesztett rozs, pelyhes selyemperje)


Nutritív 20-as panel

tojás, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, tőkehal, búzaliszt, földimogyoró, szója, paradicsom, sárgarépa, burgonya, narancs, alma, banán, őszibarack, szezámmag, rák, marhahús, kiwi, zeller, mandula, mogyoró


Nutritív 40-es panel

disznóhús, marhahús, csirkehús, birkahús, paradicsom, sárgarépa, burgonya, mustár, tőkehal, rák, kék kagyló, tonhal, lazac, kiwi, mangó, ananász, narancs, alma, banán, őszibarack, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, szezámmag, sütőélesztő, fokhagyma, zeller, mogyoró, paradió, mandula, kókuszdió, földimogyoró, tojás, kecsketej, rozsliszt, zab, kukorica, hajdina, búzaliszt


Vegyes (inhalatív és nutritív) panel

macska szőr/hám, kutya szőr, ecsetpenész (Penicillium notatum), korompenész (Cladosporium herbarum), kannapenész (Aspergillus fumigatus), konídiumos gomba (Alternaria tenuis), élesztőgomba, parlagfű pollen, nyírfa pollen, atka keverék (D1,D2,D3,D71), fűkeverék (csomós ebír, réti csenkesz, angol és réti perje, réti komócsin), tollkeverék háziszárnyas (liba,csirke,kacsa,pulyka), tojás, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, földimogyoró, szója, búzaliszt, kecsketej, tőkehal


Rovar panel

méh venom, darázs venom


Molekuláris (komponens alapú) allergia

Inhalatív allergia kérhető komponensei: Nyírfa, Réti komócsin, Nyár végi gyomnövények (fekete üröm, parlagfű), Poratka
Nutritív allergia kérhető komponensei: Tej, Tojás, Földimogyoró, Mogyoró, Dió, Búzaliszt, Szójabab, Rák, Gyümölcs (alma, őszibarack)
Egyéb kérhető komponensek: Méh és darázs, Bromelain


46-os táplálékintolerancia panel

alma, bárányhús, brazil dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvízi hal (lazac, pisztráng), élesztő, fehérhalmix (tőke-és lepényhal), fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kagyló és rák, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom. olajbogyó, paprikamix (piros, zöld sárga), paradicsom, póréhagyma, rizs, rozsliszt, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldség (borsó, lencse, bab)


220+ táplálékintolerancia panel – ingyenes online dietetikai tanácsadással!

Tej, tejkészítmények: alfa-lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, juh tej, kazein, kecsketej, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája

Halak, tenger gyümölcsei: ajóka, alga espaguette , alga spirulina, alga wakame, angolna, csiga, parti csuka, doradó, fekete sügér, fekete tőkehal,  fésűs kagyló,  foltos tőkehal,  garnélarák, hering, homár, hüvelykagyló, kacsakagyló, kardhal, kaviár, kék kagyló, kemény- vagy pénzkagyló, lazac, lepényhal, makréla, naphal, osztriga, ördöghal, pisztráng,  polip, ponty,  rombuszhal, sügér, szardínia, szívkagyló, tarisznyarák, tintahal kalamári, tintahal, szépia, tonhal, tőkehal

Gyümölcsök: alma, ananász, avokádó, banán, citrom, cseresznye, datolya, eper, faeper, fekete áfonya, fekete ribizli, füge, görögdinnye, gránátalma, grapefruit, guava, kivi, körte, licsi, lime, málna, mandarin, mangó, mazsola, narancs, nektarin, olajbogyó, őszibarack, papaja, paradicsom, rebarbara, ribizli, sárgabarack,  sárgadinnye, szeder, szilva, szőlő, vörösáfonya

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, babérlevél, bazsalikom, bors keverék (fekete/ fehér), borsmenta, cayenne-bors, csalán, curry, édesgyökér, fahéj, fokhagyma, gingkó, ginzeng, gyömbér, kakukkfű, kamilla, kapor, komló, koriander, kömény, majoranna, menta, mustármag, petrezselyem, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, vanília, vörös chili, zsálya

Húsok: bárányhús, bivaly, borjúhús, csirkehús, disznóhús, fogolyhús, fürjhús, kacsahús, kecskehús, lóhús, marhahús, nyúlhús, pulykahús, rőtvad (szarvas-, őzhús), strucc, vaddisznóhús

Zöldségfélék: amarantusz (disznóparéj), articsóka, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicseriborsó, cukkíni, édesburgonya, édeskömény (levél), fehér karóbab, fehérrépa, fejes saláta,  hagyma, káposzta, káposzta vörös, kapribogyó, karfiol, kobaktök/futótök, mángold, manióka, mogyoróhagyma, padlizsán, paprika,  póréhagyma, retek, ruccola, sárgarépa, spárga, spenót, széles bab, szójabab, uborka, vizitorma, vörös vesebab, zeller, zöldbab, kelbimbó, lencse

Olajos magvak: dió, fenyőmag, földimogyoró, kesudió, kókusz, makadámdió, mandula, mogyoró, paradió, pisztácia, tigrisdió / földimandula

Gabonafélék: árpa, búza, búzakorpa, durumbúza, gliadin, gríz (polenta), köles, kukorica, kuszkusz, lenmag, maláta, pohánka, quinoa, rizs, rozsliszt, tönkölybúza, transzglutamináz, zab

Egyebek: tea (fekete), tea (zöld), agar-agar, élesztő (sütő), élesztő (sör), gesztenye, kakaóbab, gomba, kávé, kóladió, méz, nádcukor, napraforgómag, repcemag, szentjánoskenyér, szezámmag, tápióka

 

Hisztaminintolerancia

DAO (deamino-oxidáz)


Laktózintolerancia

A laktóz intolerancia vizsgálatára genetikai tesztünket ajánljuk.

További információ

 
Cöliákia, lisztérzékenység

Cöliákia szűrés (szöveti transzglutamináz IgA és IgG vizsgálat)

EMA IgG és IgA, genetikai hajlam vizsgálata, táplálékintolerancia tesztek

További információ

 

Arról, hogy mi a különbség az ételallergia és táplálékintolerancia között, itt olvashat.