X

Allergia és intolerancia panelek

Allergia és intolerancia panelek

Allergia és táplálékintolerancia panelek összetétele

 

Inhalatív 20-as allergiapanel

égerfa pollen, nyírfa pollen, mogyoró pollen, tölgyfa pollen, fűzfa pollen, ecsetpenész (Penicillium notatum), korompenész (Cladosporium herbarum), kannapenész (Aspergillus fumigatus), élesztőgomba, konídiumos gomba (Alternaria tenuis), poratka (D. pteronyssinus), macska szőr/hám, kutya hám, perjefélék, réti komócsin, rozs pollen, tollkeverék háziszárnyas (liba,csirke,kacsa,pulyka), parlagfű, fekete üröm, lándzsás utifű pollen


Inhalatív 40-es allergiapanel

macska szőr/hám, ló szőr, szarvasmarha szőr, kutya hám, tengerimalac hám, nyúl hám, hörcsög hám, patkány hám, egér hám, tollkeverék háziszárnyas (liba,csirke,kacsa,pulyka), ecsetpenész (Penicillium notatum), korompenész (Cladosporium herbarum), kannapenész (Aspergillus fumigatus), élesztőgomba, konídiumos gomba (Alternaria tenuis), parlagfű, fekete üröm, réti margaréta, gyermekláncfű, aranyvessző, égerfa pollen, mogyoró pollen, szilfa pollen, fűzfa pollen, nyárfa pollen, juharfa pollen, nyírfa pollen, bükkfa pollen, tölgyfa pollen, diófa pollen, poratka (D. pteronyssinus), poratka (D. farinae), házipor, csótány, lándzsás utifű pollen, libatop pollen, ballagófű pollen, juhsóska pollen, fűkeverék (csomós ebír, réti csenkesz, angol és réti perje, réti komócsin), fűkeverék (tavaszi hérics, angol perje, nád, termesztett rozs, pelyhes selyemperje)


Nutritív 20-as allergiapanel

tojás, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, tőkehal, búzaliszt, földimogyoró, szója, paradicsom, sárgarépa, burgonya, narancs, alma, banán, őszibarack, szezámmag, rák, marhahús, kiwi, zeller, mandula, mogyoró


Nutritív 40-es allergiapanel

disznóhús, marhahús, csirkehús, birkahús, paradicsom, sárgarépa, burgonya, mustár, tőkehal, rák, kék kagyló, tonhal, lazac, kiwi, mangó, ananász, narancs, alma, banán, őszibarack, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, szezámmag, sütőélesztő, fokhagyma, zeller, mogyoró, paradió, mandula, kókuszdió, földimogyoró, tojás, kecsketej, rozsliszt, zab, kukorica, hajdina, búzaliszt


Vegyes (inhalatív és nutritív) allergiapanel

macska szőr/hám, kutya szőr, ecsetpenész (Penicillium notatum), korompenész (Cladosporium herbarum), kannapenész (Aspergillus fumigatus), konídiumos gomba (Alternaria tenuis), élesztőgomba, parlagfű pollen, nyírfa pollen, atka keverék (D1,D2,D3,D71), fűkeverék (csomós ebír, réti csenkesz, angol és réti perje, réti komócsin), tollkeverék háziszárnyas (liba,csirke,kacsa,pulyka), tojás, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, földimogyoró, szója, búzaliszt, kecsketej, tőkehal


Egyedileg kérhető allergének

500 db egyedileg kérhető allergén vizsgálata
Az allergéneket tartalmazó lista letöltése (pdf)


Molekuláris (komponens alapú) allergia

Inhalatív allergia kérhető komponensei: nyírfa, réti komócsin, nyár végi gyomnövények (fekete üröm, parlagfű), poratka

Nutritív allergia kérhető komponensei: tej, tojás, földimogyoró, mogyoró, dió, búzaliszt, szójabab, rák, gyümölcs (alma, őszibarack)

Egyéb kérhető komponensek:

  • Rovarméreg panel I  (méh, darázs)
  • ÚJ! Rovarméreg panel II (méh, darázs, lódarázs, európai papírdarázs)
  • Bromelain

 

Új!   FABER multiplex allergiateszt

244 allergént (123 forrásból, 122 allergén kivonatot, 122 molekuláris komponenst) vizsgál.
A teljes allergénlista ide kattintva tekinthető meg.


Nutritív molekuláris allergia

Gyermek panel: tej, tojás, földimogyoró


46-os táplálékintolerancia panel

alma, bárányhús, brazil dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvízi hal (lazac, pisztráng), élesztő, fehérhalmix (tőke-és lepényhal), fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kagyló és rák, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom. olajbogyó, paprikamix (piros, zöld sárga), paradicsom, póréhagyma, rizs, rozsliszt, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldség (borsó, lencse, bab)

További információ


Új!
   108-as táplálékintolerancia panel

árpa, cseresznye, brokkoli, mandula, gliadinglutén, szőlő (fehér, kék), sárgarépa, kesudió, zab, kivi, zeller, kakaóbab, rozs, citrom, chili, mogyoró, tönköly, nektarin, uborka, földimogyoró, búza, narancs, torma, pisztácia, hajdina, ananász, póréhagyma, szezámmag,lenmag, eper, olajbogyó, napraforgómag, kukorica, görögdinnye, hagyma, dió, köles,körte, burgonya, kókusz, rizs, szilva, vöröskáposzta, Gomba mix 1, Gomba mix 2, marhahús, grapefruit, paradicsom, csirke, őszibarack, fehér répa, folyami rák, bárány, datolya, cukkini, lazac, sertés, bazsalikom, articsóka, tonhal, pulyka, bors (fekete, fehér), spárga, kagyló, tehéntej, fahéj, spenót, garnálarák, tojásfehérje, tojássárgája, fokhagyma, zöldbab, szardella, mustármag, borsó, kardhal, kecskesajt, szerecsendió, szójabab, pisztráng, kecsketej, oregánó, lencse, nyelvhal, juhtejt, petrezselyem, fehérbab, tőkehal, juhsajt, borsmenta, saláta, sörélesztő, joghurt, mák, kukoricasaláta, sütőélesztő, padlizsán, rozmaring, alma, méz, cékla, kakukkfű, sárgabarack, kávé, kaliforniai paprika, vanília, banán, fekete tea

További információ


220+ táplálékintolerancia panel – ingyenes online dietetikai tanácsadással!

Tej, tejkészítmények: alfa-lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, juh tej, kazein, kecsketej, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája

Halak, tenger gyümölcsei: ajóka, alga espaguette , alga spirulina, alga wakame, angolna, csiga, parti csuka, doradó, fekete sügér, fekete tőkehal,  fésűs kagyló,  foltos tőkehal,  garnélarák, hering, homár, hüvelykagyló, kacsakagyló, kardhal, kaviár, kék kagyló, kemény- vagy pénzkagyló, lazac, lepényhal, makréla, naphal, osztriga, ördöghal, pisztráng,  polip, ponty,  rombuszhal, sügér, szardínia, szívkagyló, tarisznyarák, tintahal kalamári, tintahal, szépia, tonhal, tőkehal

Gyümölcsök: alma, ananász, avokádó, banán, citrom, cseresznye, datolya, eper, faeper, fekete áfonya, fekete ribizli, füge, görögdinnye, gránátalma, grapefruit, guava, kivi, körte, licsi, lime, málna, mandarin, mangó, mazsola, narancs, nektarin, olajbogyó, őszibarack, papaja, paradicsom, rebarbara, ribizli, sárgabarack,  sárgadinnye, szeder, szilva, szőlő, vörösáfonya

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, babérlevél, bazsalikom, bors keverék (fekete/ fehér), borsmenta, cayenne-bors, csalán, curry, édesgyökér, fahéj, fokhagyma, gingkó, ginzeng, gyömbér, kakukkfű, kamilla, kapor, komló, koriander, kömény, majoranna, menta, mustármag, petrezselyem, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, vanília, vörös chili, zsálya

Húsok: bárányhús, bivaly, borjúhús, csirkehús, disznóhús, fogolyhús, fürjhús, kacsahús, kecskehús, lóhús, marhahús, nyúlhús, pulykahús, rőtvad (szarvas-, őzhús), strucc, vaddisznóhús

Zöldségfélék: amarantusz (disznóparéj), articsóka, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicseriborsó, cukkíni, édesburgonya, édeskömény (levél), fehér karóbab, fehérrépa, fejes saláta,  hagyma, káposzta, káposzta vörös, kapribogyó, karfiol, kobaktök/futótök, mángold, manióka, mogyoróhagyma, padlizsán, paprika,  póréhagyma, retek, ruccola, sárgarépa, spárga, spenót, széles bab, szójabab, uborka, vizitorma, vörös vesebab, zeller, zöldbab, kelbimbó, lencse

Olajos magvak: dió, fenyőmag, földimogyoró, kesudió, kókusz, makadámdió, mandula, mogyoró, paradió, pisztácia, tigrisdió / földimandula

Gabonafélék: árpa, búza, búzakorpa, durumbúza, gliadin, gríz (polenta), köles, kukorica, kuszkusz, lenmag, maláta, pohánka, quinoa, rizs, rozsliszt, tönkölybúza, transzglutamináz, zab

Egyebek: tea (fekete), tea (zöld), agar-agar, élesztő (sütő), élesztő (sör), gesztenye, kakaóbab, gomba, kávé, kóladió, méz, nádcukor, napraforgómag, repcemag, szentjánoskenyér, szezámmag, tápióka

További információ

 

Töltse le ingyenes tájékoztató anyagunkat!

Hisztaminintolerancia

DAO (deamino-oxidáz)


Laktózintolerancia

A laktózintolerancia vizsgálatára genetikai tesztünket ajánljuk.

További információ (pdf)

Cöliákia, lisztérzékenység

Cöliákia szűrés (szöveti transzglutamináz IgA és IgG vizsgálat)

EMA IgG és IgA, genetikai hajlam vizsgálata, táplálékintolerancia tesztek

További információ (pdf)

 

Arról, hogy mi a különbség az ételallergia és táplálékintolerancia között, itt olvashat.