X

Vizsgálatok

Vizsgálatok

 
 

Kozmetikumok kémiai vizsgálata

 
Kozmetikai készítményeknél (általánosan): pH mérés

  • Összes zsiradéktartalom
  • Összes zsiradéktartalom savszáma
  • Összes zsiradéktartalom elszappanosítási száma
  • Érzékszervi vizsgálat

 
Kozmetikai krémek, arclemosók és emulziók érzékszervi vizsgálata

  • Érzékszervi és egyszerűsített stabilitás (azaz hőállóság) vizsgálata
  • Konzisztencia vizsgálata

 
Babaolajoknál: érzékszervi vizsgálat

  • Vízben oldható ásványi sav- és lúgtartalom meghatározása
  • Savszám meghatározása
  • Elszappanosítási szám meghatározása
  • El nem szappanosítható rész meghatározása
  • Sűrűség meghatározása
  • Mechanikai szennyeződés meghatározása

 
Fürdőkészítményeknél: oldékonyság meghatározása

  • Etil-alkohollal extrahálható rész meghatározása

 
Szappanoknál: pH mérés

  • Érzékszervi vizsgálat
  • Érzékszervi és egyszerűsített stabilitás vizsgálata
  • Összes szabad alkáli hidroxidtartalom meghatározása
  • Illatanyag-tartalom meghatározása
  • Alkoholban oldhatatlan rész meghatározása
  • Víz- és illóanyag-tartalom meghatározása
  • Összes zsírsavtartalom meghatározása
  • Szabad zsírsavtartalom meghatározása
  • El nem szappanosított semleges zsír meghatározása
  • El nem szappanosítható rész meghatározása
  • Összes zsiradéktartalom
  • Összes zsiradéktartalom savszáma
  • Összes zsiradéktartalom elszappanosítási száma

 

 

Kozmetikumok mikrobiológiai vizsgálata

 

  • Staphylococcus aureus
  • Salmonella
  • Élesztők és penészek
  • Szulfitredukáló clostridiumszám
  • Összcsíraszám
  • Enterobacteriaceae
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Candida albicans