X

Általános információ – élelmiszer takarmány

Élelmiszer, takarmány

A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú az emberek és az állatok számára egyaránt. Az élelmiszeripari vizsgálatok szolgálják azt a célt, hogy a fogyasztók megbizonyosodjanak arról, hogy az asztalukra kerülő termékek biztonsága és minősége megfelelő. Ugyanilyen fontos, hogy az állatok táplálóanyag, vitamin- és ásványianyag szükségletének optimális kielégítése érdekében ismerjük az etetésre kerülő takarmányok tényleges beltartalmi értékeit.

Szolgáltatásaink lehetővé teszik az élelmiszeripari és mezőgazdasági termékek minőségének javítását, kockázatainak csökkentését, a rendeletekben előírt követelményeknek megfelelően, és a különböző élelmiszerek akkreditált mikrobiológiai vizsgálatait. Együttműködő laboratóriumaink közreműködésével élelmiszerek akkreditált kémiai és fizikai vizsgálatát is vállalni tudjuk.

A 4/1998. (XI. 11.) EüM rendelet írja elő az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékét.

Vizsgálati köreinkbe tartoznak:

  • Friss és tartósított élelmiszerek
  • Húskészítmények/ Hús alapú élelmiszerek
  • Gyümölcs és zöldségtermékek
  • Sütőipari termékek
  • Tej és tejtermékek
  • Higiéniai minták
  • Takarmányok